Boler Mountain Chalet Redevelopment


Boler Mountain is a London not-for-profit organization that invites 4-season access to outdoor recreational programs and facilities with a focus on winter activities. For over 70 years, Boler has been a much loved presence in the London community. A recent expansion and renovation on the Boler site has broadened opportunities for Londoners to lead healthy, socially-active lives. A special focus on inclusivity, health and wellness is helping shape a unique experience for all ages and abilities.

The transformation of Boler’s existing forty-year-old chalet is generating additional revenue by increasing capacity for hospitality services.  A large modern kitchen and licensed banquet hall accommodates large groups of up to 200. Smaller groups are comfortable in flexible multi-purpose rooms. During the ski season, up to 400 guests can be accommodated by a range of food services including a scramble area family “brown bag” lunches.

The refreshed design of the chalet emphasizes a strong connection to the surrounding landscape. New spaces are configured to maximize views to nature, and welcome natural light. Traditional materials such as stone and wood speak to the history of this place as well embody a modern ski lodge atmosphere. The design seamlessly integrates new with re-purposed existing spaces to create a new sense of permanence.

This project was completed with assistance from Bull Stockwell Allen.